5 ‘HOE’ KOPPELS VERLIEFD WORDEN & BLIJVEN

Jij bent leuk. Meer dan leuk.

Je weet dat je niet alleen liefde verdient, maar ook wilt voelen. In je hart en in je lijf. Maar ook buiten je lijf: de liefde van anderen voor jou.

Je geeft jezelf, je tijd, je aandacht. Je bent attent, zorgzaam en behulpzaam. Maar dit lijkt onvoldoende.

Mensen geven om jou, maar er is geen sprake van diepe intieme liefde. Er is een man (of er zijn mannen) in je leven, maar het gevoel ‘Ik ben alles voor hem’ is zoek.

Begint dit je op te breken?

Vandaag deel ik 5 tips met je, die de liefde van een man voor een vrouw aanwakkeren, zijn toewijding voor de relatie groter maken en hem inspireren om het beste van wat hij in zich heeft aan jou te geven. Kortom: hoe een man verslaafd te maken aan jou. Klinkt dat goed?

Hallo Anna,

Ik zit in een lastige situatie.

Drie maanden geleden was ik aan het werk in een lunchcafé. Eén van de klanten vroeg een pen te leen. Nietsvermoedend gaf ik hem die. Toen hij weg was, wilde ik de tafel waar hij gezeten had afruimen, toen ik een servetje vond met zijn nummer erop, dat uiteraard voor mij bestemd was. Ik voelde me gevleid.

Zonder verdere bedoelingen stuurde ik hem een berichtje. Hij praatte sinds die tijd erg veel. Twee weken later hebben we wat afgesproken…

Sindsdien zien we elkaar één keer in de week, en we hebben elke keer ook seks. Het is niet zo dat we alleen maar seks hebben, we koken wel eens samen en kijken een film. Alleen heeft hij me nog nooit echt gevraagd voor een date buitenshuis.

Ik weet niet waarom ik toch verliefd ben geworden!! Ik word gek van mezelf en mijn gevoelens. En ik word nu ook gek van hem, want hij heeft weer niets van zich laten horen na onze date. Maar dat zal wel weer gebeuren, wanneer hij zin heeft in seks… (zo denk ik dat tenminste )

Groetjes, E.

E, er zijn factoren waar we totaal geen invloed op kunnen hebben in wat een man voor ons voelt. Maar er zijn ook dingen waar we veel invloed op kunnen hebben. Dit is wat ik denk over hoe mannen verliefd worden en wat jou kan helpen om te beslissen wat je kunt doen:

1. Een man zal verliefd op je worden, wanneer jij een rib uit zijn lijf verwacht

 
Hoeveel ribben uit zijn lijf is hij bereid aan jou te geven om jou gelukkig te maken? Ben je verliefd op de ribben die hij zorgvuldig (voor de volgende vrouw) bewaart? Of ben je verliefd op hem omdat hij nu al stukjes van zijn ribben aan jou geeft?

Ik gebruik het woord ‘ribben’ expres, omdat een relatie hebben geen spel is.

Je moet vertrouwen in een man kunnen hebben. En als hij niet bereid is om moeite voor jou te doen, dan zul je het moeilijk krijgen om te voelen dat jij prioriteit voor hem bent.

Waar ben je verliefd op? Op zijn potentie en op wat hij aan jou ZOU kunnen geven? Op het idee en het vooruitzicht dat hij op een dag jouw behoeften zal vervullen? Of ben je verliefd op hem om wat hij nu al voor je doet en bereid is om voor je te doen?

Dit subtiele verschil in hoe jij hem ziet, kan hij voelen. Een man zal pas moeite voor je doen, wanneer je niks minder dan een rib uit zijn lijf verwacht in ruil voor wat hij krijgt – JOU.

2. Een man wordt verliefd wanneer hij initiatief neemt

 
Hoe meer initiatief een ‘mannelijke’ man neemt, hoe makkelijker hij verliefd wordt op een vrouw. Het is modern en geëmancipeerd om op een man af te stappen, hem op te bellen en voor een date te vragen. En ik heb helemaal geen moeite met het idee om initiatief te nemen, in wat dan ook.

Het probleem met initiatief nemen in de liefde is echter, dat hoe meer je dit als ‘vrouwelijke’ vrouw doet, hoe minder aantrekkingskracht er in de relatie zal zijn. Dit is een natuurwet, zo je wilt. Je kunt zo geëmancipeerd zijn als je wilt, maar voor het ontstaan van emotionele aantrekkingskracht moet een man in de meeste gevallen het initiatief kunnen nemen.

Let wel op, ieder persoon is anders en er zij ook uitzonderingen. Door passief te zijn of de bal bij jou neer te leggen (een briefje met zijn nummer achterlaten), creëert hij in zichzelf minder behoefte om zijn best voor jou te doen.

De uitdrukking ‘playing hard to get’ is daardoor ontstaan. Wanneer een man actie onderneemt, wordt hij verliefd. Maar mijn voorstel aan jou is: ‘speel’ niet, ‘wees’ moeilijk om te krijgen.

Een vriendin van mijn dochter kreeg een keer een servetje met een telefoonnummer erop. Ze schreef vervolgens haar eigen nummer op hetzelfde servetje en gaf het terug.

Wanneer een man de bal bij jou neerlegt – kaats die bal dan terug. Zo maak je ruimte voor hem vrij, als je hem tenminste leuk genoeg vindt, om initiatief te nemen.

3. Een man wordt verliefd wanneer hij geeft en niet ontvangt

 
Vrouwen die ongelukkig zijn in de relatie, draaien overuren in geven. En ze hopen daarbij, dat ze op een dag hetzelfde van een man terug zullen krijgen. Een vrouw doet dat, omdat dit is hoe een vrouw met een vrouw omgaat. Als jij van je buurvrouw een schaal met lasagne hebt gekregen, dan heb je waarschijnlijk de behoefte om de volgende keer iets aardigs voor de buurvrouw te doen.

Bij mannen werkt het anders.

Wanneer je aan een man geeft, dan denkt hij dat hij iets goed gedaan heeft en dat jij hem beloont. En daarom ontspannen ze. Hoe meer je aan een man geeft, hoe minder je van hem zult ontvangen.

En met geven bedoel ik: voor hem koken, terwijl hij amper iets voor jou doet; zijn problemen oplossen; jezelf, je lijf, je tijd, je energie en aandacht voor 100% geven, nog voordat hij jou om een relatie vraagt.

4. Een man wordt verliefd op een vrouw voor wie hij kan zorgen

 
Hiermee vang je twee vliegen in één klap:

Wanneer een man voor een vrouw kan zorgen, worden beiden op elkaar verliefd. Hij, omdat hij kan geven. En zij, omdat ze wordt gepamperd.

Zelfs als je wilt dat deze man voor je zorgt…, hoe vaak creëer JIJ dan de gelegenheid daarvoor? Ook jij bent verantwoordelijk voor het gebrek aan romantische aandacht, door zijn ‘afwezigheid’ constant te accepteren. En het betekent niet dat je hem een preek moet geven, of überhaupt een gesprek daarover moet beginnen.

Gebruik lichaamstaal.

Hoe vaak doe je in de relatie….niks, niks, niks, niks, niks…? En man kan niet voor je zorgen, als je altijd paraat staat om iets aan hem te geven. Stop met denken, bedenken en organiseren. En doe helemaal niks meer. Behalve ademen en voelen. Letterlijk.

Ga op je rug op de bank liggen: ga ontspannen, tv kijken, een boek lezen, muziek luisteren. En verroer geen vin, totdat hij iets georganiseerd heeft, eten gekocht en voor je klaargemaakt heeft, of met een plan voor de dag is gekomen.

5. Een man wordt verliefd op een vrouw die laat zien dat ze liefde wil

 
Een man zal verliefd op je worden en blijven, wanneer je signalen geeft dat je naar liefde smacht. De signalen die je geeft, zijn in alles te zien: in wat je toelaat en wat niet. Ben je zelfverzekerd of accepteer je ‘te’ veel uit angst om hem te verliezen? Weet je wat je van een man en van de relatie verwacht? En accepteer je minder dan dat?

Een ander sterk signaal is, wanneer je respect toont – voor jezelf!

Mannen willen zien dat jij vindt dat je liefde waard bent en van hem niks minder dan liefde accepteert. Alleen dan zal hij verliefd op je worden. Hoe hij nu met je omgaat, in zijn totaliteit: hoeveel aandacht hij geeft, hoeveel hij bereid is op te offeren van zijn tijd, energie, leven, geld – voelt dit als liefde voor jou?

Als dat niet zo is en als jij dit accepteert, dan zal een man moeite hebben om verliefd op je te worden. E, garanties heb je nooit, wat je ook doet. En sommige mannen zijn het niet waard om liefde van jou te krijgen.

Mocht deze man niet de man voor jou zijn, weet dan dat: Als gras door cement heen kan groeien, kan de liefde je op ieder moment van je leven vinden. ~ Cher
 
 


 
 

RE-CONNECT

Download deze gratis audio workshop & ontvang mijn top-strategieën voor communicatie voor koppels.
Met voorbeelden van hoe mijn cliënten hun relatie wisten te transformeren door het gebruik van één eenvoudige sleutelstrategie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lees de reacties of plaats die van jou!
Leuk artikel? Honger voor meer? Ontvang gratis updates