Praktijk voor relatietherapie | Anna Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507

ANNA KLIJN

Contact Over Blog Winkel BOEK EEN SESSIE Inloggen

IS JULLIE RELATIE NOG TE REDDEN?

– Ik hou van je, maar ben niet meer verliefd.
– Ik voel me niet meer tot je aangetrokken.
– We zijn om de verkeerde reden een relatie begonnen.
– Mijn affaire is niet de reden waarom onze relatie niet werkt.
– Ik weet niet of we ooit genoeg van elkaar hebben gehouden.

Klinkt bekend? 

Een dreigende scheiding of een break-up is een van de meest moeilijke en stressvolle momenten in het leven van een mens. Indien je getrouwd bent, de kans dat je uiteindelijk zult scheiden is tegenwoordig al bijna 40 procent. Maar zo ver hoeft het niet te komen.  Zo weten we bijvoobeeld uit onderzoeken dat zelfs wanneer je partner heeft aangegeven dat het over is, is er nog hoop. En er is veel wat jij kunt doen om verandering te brengen in de situatie. Hier zijn een aantal suggesties. 

 Welke stappen kunnen je in deze crisis helpen? Hier zijn er een paar suggesties: 


Stap 1: Stop met je partner te willen overhalen om aan de relatie te werken


Dit is een natuurlijke reactie: je wilt je man of vrouw overhalen om te stoppen met pessimistisch denken en je wil dat hij/zij zich toewijdt aan het proces van herstel. Maar je bent hoogstwaarschijnelijk met deze relatiedynamieken goed bekend: hoe meer één persoon ‘overhaalt’, hoe meer de ander ‘een stap achterover zet’. Hoe meer we onze partner proberen te overtuigen dat de relatie het waard is om voor te vechten, hoe groter de kans is dat onze man of vrouw juist een stap achteruit zet. Daarom, het eerste wat je kan helpen, is stoppen met overtuigen, smeken, preken geven, bloemen sturen, liefdesverklaringen in brieven schrijven, stalken via sociaal media, etc. Door deze acties uit te voeren, duw je je partner juist weg! 

Stap 2: Hoe door deze crisis heen te komen


Tijdens buitensporige stressmomenten kunnen gezonde uitlaatkleppen onbereikbaar voelen. Daarom is het van belang om hulp op te zoeken bij mensen die van je houden, vrienden, familie, een praatgroep, een therapeut. Het is belangrijk om zo veel mogelijk tijd door te brengen met je naasten, om zelfdestructieve acties te vermijden. Je moet de onprettige en ruwe emoties in de ogen kijken en ze confronteren. Dit is de enige manier om hier gezond uit te komen en wellicht kun je dan zelfs een verzoening met je partner bereiken. 

Yoga, meditatie, sport en gesprekken met naasten kunnen bij uitstek behulpzaam zijn. Daarom wil ik je uitnodigen om deze bronnen serieus te overwegen en er gebruik van te maken, zo kun je door deze crisis heen komen. 

Stap 3: Je kan stappen ondernemen die de kans op verzoening vergroten


Indien je partner (of jij) sterk een scheiding overweegt, werk dan in de eerste instantie niet aan je huwelijk, maar aan jezelf. In de meeste gevallen hebben beide partners bijgedragen aan de ongewenste resultaten in de relatie. Ga op onderzoek uit om te leren wat jouw achillespees is. En breng vervolgens veranderingen in jezelf. Wanneer je dit gedaan heb, zou je na een aantal weken je partner kunnen uitnodigen om samen aan het herstel te werken.

Wanneer je meer wil weten over wat je relatie tijdens een crisis kan helpen en hoe elkaar uit te nodigen om samen aan het herstel te werken zie dan deze gratis training.

 


Relatietherapie Gorinchem en omgeving

BOEK EEN SESSIE


Praktijk voor relatietherapie | Anna Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507

*Kennismakkingsgesprek in praktijk in Woudrichem duurt 30 minuten en is kosteloos.

RELATIETHERAPIE 

Komen jullie er zelf samen niet uit & zoeken jullie een therapeut die bij jullie past? Relatietherapie biedt oplossingen bij diverse relatieproblemen.

LEES VERDER

SCHEIDEN OF KNOKKEN?

30% kiest voor deze optie

Ontdek deze nieuwe wetenschappelijke benadering, die speciaal ontwikkeld is voor stellen bij wie een van de partners overweegt te scheiden en de ander wil vechten voor de relatie.

LEES VERDER
Close

50% Compleet

OVERWEEGT JE PARTNER EEN SCHEIDING?

Gratis online module

Schrijf je in en leer direct eenvoudige stappen die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kunnen geven