Praktijk voor relatietherapie
Anna Asmus Klijn ยท 06 - 444 94 507

Meer over Relatie-Evaluatie Begeleiding

Hoe weet ik of mijn relatietherapeut kwaliteit biedt? Deze gids zal je helpen om de juiste hulp te krijgen.

Ontvang

Wat is Relatie-Evaluatie BegeleidingRelatie-Evaluatie Begeleiding is bijzonder effectief voor koppels die op het punt staan uit elkaar te gaan, voor hen die serieus een scheiding overwegen, voor relaties waarin een affaire speelt en voor huwelijken waar de liefde (het gevoel) verdwenen is.

Dit is geen relatietherapie. Het is Relatie-Evaluatie Begeleiding

 

Relatie-Evaluatie Begeleiding is een nieuwe, korte-termijn benadering om beide partners te helpen beslissen hoe verder te gaan.

Je hoeft er niet zeker van te zijn dat je bij elkaar wilt blijven. En je hoeft er ook niet zeker van te zijn dat je wilt scheiden. Er ligt geen druk op je om jezelf toe te wijden aan welk pad dan ook. Veel mensen hebben tijd, ruimte en onpartijdige steun nodig om aandacht te geven aan alle mogelijke opties.

Voordat je in therapie gaat, maar ook voordat je een scheiding in gang zet

 

Relatie-Evaluatie Begeleiding vereist niet dat beide partners ermee instemmen om ‘aan de relatie te werken’. In feite is het ontworpen voor de stellen die eraan twijfelen of relatietherapie zal werken of niet.

Tijdens deze korte evaluatiesessies zullen jullie steun krijgen, gerespecteerd worden in waar jullie staan, en zal er worden gevraagd om te kijken naar wat je in jezelf zou moeten veranderen om een gezonde relatie te kunnen hebben – of het nou om dit huwelijk of deze relatie gaat of om een toekomstige. Je kunt immers niet van jezelf scheiden.

Krijg duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie

 

Het doel van Relatie-Evaluatie Begeleiding is niet om jou te helpen om je relatie te redden of om jou te helpen om uit elkaar te gaan. Relatie-evaluatie begeleiding is bedoeld om jou te helpen besluiten welke kant op te gaan.

Metaforisch gezien is therapie het repareren van gebroken glas, dit neemt veel tijd in beslag en vraagt veel toewijding. Relatie-Evaluatie Begeleiding is iets anders. Het is kort (1 tot maximaal 5 sessies) en het is een manier om te kijken naar hoe het glas kapot is gegaan en of het te repareren valt. Indien veranderingen in de relatie mogelijk zijn, wordt door een koppel besloten of ze de veranderingen een kans willen geven of niet.

Anders dan therapie focust Relatie-Evaluatie Begeleiding zich niet op het problemen oplossen, maar op het je ervan bewust worden of je je problemen kan en wil oplossen.

Relatie-Evaluatie Begeleiding biedt je verder het volgende

 

– Meer duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie;
– Je maakt een plan van aanpak, indien jullie besluiten om aan de relatie te werken;
– Je krijgt meer begrip over wat er in de relatie gebeurd is en welk aandeel beide partners erin hadden.
– De individuele tijd is intens, maar wordt vaak goed ontvangen, en zelfs een persoon die een stap terug heeft gezet, ontvangt veel waarde uit het eerste gesprek en wenst om terug te komen voor de tweede of de derde sessie;
– Je ontvangt kennis die je in de toekomstige relatie mee zou kunnen nemen, maar ook kennis om een betere co-ouder te zijn, indien jullie samen kinderen hebben.
– Therapie kan voor koppels met gemixte agenda’s verloren tijd en weggegooid geld zijn. Relatie-Evaluatie Begeleiding helpt jullie snel te ontdekken of jullie tijdens therapie resultaten zullen boeken of niet, en daarmee bespaar je tijd en geld.


Voor wie is Relatie-Evaluatie Begeleiding geschikt?


– Voor iedereen die een scheiding overweegt, maar nog twijfelt of dit wel de juiste beslissing is.
– Voor iedereen die eerst nog wil onderzoeken of scheiden de juiste keuze is.
– Voor iedereen die het huwelijk nog een kans wil geven, ondanks dat de partner een scheiding ter sprake heeft gebracht.

 

Relatie-Evaluatie Begeleiding is geschikt voor koppels die op het punt staan uit elkaar te gaan, koppels die serieus een scheiding overwegen, relaties waarin een affaire speelt en huwelijken waarin de liefde weg is.

 

Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan? 

Deze quiz zal je helpen je te oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Ontvang

Van dreigende scheiding naar herstel

Heeft je partner een scheiding ter sprake gebracht? 

Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie redden? Download deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Ontvang

CONTACT


Praktijk voor relatietherapie
Anna Asmus Klijn
06-44494507

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.