Praktijk voor relatietherapie
Anna Asmus Klijn Ā· 06 - 444 94 507

Relatietherapie

Voelt het soms alsof jullie vastzitten in een vicieuze cirkel waar jullie niet uit kunnen komen?

Komen conflicten en frustraties vaak voor, en lijken de herhaalde inspanningen om ze op te lossen steeds vast te lopen?

Sommigen van jullie zijn hier omdat jullie nieuwsgierig zijn naar wat jullie via relatietherapie kunnen doen om meer spel, connectieĀ en verbondenheid in de relatie te brengen.

En sommigen van jullie zijn hier omdat jullie tot wanhoop gedreven zijn en je afvragen hoe het mogelijk is dat een relatie die ooit vol liefde, verbinding, diepte en plezier was, nu een plek is geworden die meer vragen dan antwoorden geeft. Een plek waar je misschien zelfs dagelijks stress, onrust en onzekerheden ervaart.

Waar relatietherapie bij kan helpen

Relatietherapie biedt jou en je partner de mogelijkheid om verschillende aspecten van jullie relatie te bespreken en aan te pakken, waaronder:

Conflicten:
Relatietherapie kan helpen bij het identificeren en oplossen van conflicten tussen jou en je partner, waardoor de communicatie en begrip worden verbeterd.

Rollen in de relatie:

Relatietherapie kan helpen om de rollen die jij en je partner vervullen in jullie relatie te onderzoeken en ongezonde patronen te identificeren. Het kan ook helpen om verschillen in verwachtingen aan te pakken.

Waarden en overtuigingen: Relatietherapie geeft jullie de ruimte om jullie waarden, overtuigingenĀ of religieuze opvattingen te bespreken en de impact hiervan op jullie dagelijks leven te begrijpen.

Intimiteit en seksualiteit:
Als jij en je partner worstelen met problemen op het gebied van intimiteit, seksualiteit of ontrouw, biedt relatietherapie een veilige ruimte om deze gevoelens en behoeften te bespreken.

Kwaliteit van de tijd samen:
Jij en je partner kunnen hindernissen bespreken die jullie samen doorgebrachte tijd belemmeren. Jullie kunnen activiteiten bespreken die jullie graag samen doen en manieren vinden om de tijd samen te verbeteren.

Financiƫn:
Geldzaken kunnen een belangrijke bron van conflicten zijn in relaties. Relatietherapie bevordert open communicatie en transparantie door partners te helpen hun gevoelens en zorgen rondom geldzaken te uiten en te begrijpen.

Ouderlijke beslissingen:
Als jij en je partner het oneens zijn over het krijgen van kinderen of de opvoeding ervan, kan relatietherapie helpen om deze zorgen te uiten. Het kan ook ondersteuning bieden bij stressfactoren zoals vruchtbaarheidsproblemen of adoptie.

Familierelaties:
Relatietherapie kan helpen om kwesties op te lossen die voortkomen uit conflicten met andere familieleden, zoals ouders, kinderen en broers/zussen.

Gezondheidsproblemen:
Fysieke of mentale gezondheidsproblemen kunnen een uitdaging vormen voor jou en je partner. Relatietherapie kan helpen om de stress die hiermee gepaard gaat, binnen de relatie aan te pakken.

Externe stressfactoren:
Therapie kan jullie ondersteunen bij het omgaan met conflicten veroorzaakt door externe factoren zoals werk, die druk uitoefenen op jullie relatie.

Ā 

Zaken om te overwegen

Het succes van relatietherapie hangt idealiter af van de betrokkenheid van jou en je partner. Als je partner echter niet openstaat voor therapie, kun je er ook voor kiezen om individueel relatietherapie te volgen. Dit kan je helpen om je relatie beter te begrijpen en te verbeteren.

Wanneer jij en je partner samen deelnemen aan therapie, kan het zijn dat een of beide partners ook baat hebben bij aparte therapiesessies om specifieke problemen die tijdens relatietherapie naar voren komen aan te pakken.

Indien jij of je partner te maken hebben met andere uitdagingen, zoals middelenmisbruik, kun je een advies krijgen voor gespecialiseerde behandelingen om deze problemen effectief aan te pakken.

Contact


Voor het stellen van vragen, het plannen van afspraken, of het gebruik maken van een gratis oriƫnterende telefonische sessie, kun je contact opnemen via 06 - 444 94 507.

Tijdens het eerste gesprek, waarin jullie de situatie kunnen voorleggen, ontvangen jullie een plan van aanpak dat kan helpen bij het oplossen van het probleem.

Als we na dit eerste gesprek samen het gevoel hebben dat we met elkaar kunnen werken, dan stel ik met jullie de vervolgstappen op.

Sessies zijn ook online mogelijk.Ā 

Hoe weet ik of mijn relatietherapeut kwaliteit biedt?

De stap om naar een relatietherapeut te gaan is groot. Deze podcast zorgt ervoor dat je zo weinig mogelijk tijd en zo weinig mogelijk geld kwijt bent aan therapie.

Ontvang
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.