Anna Klijn Consultancy · Woudrichem NB · 06-44494507 ma.-vr. van 9:00 tot 20:00

Overweeg jij of je partner een scheiding, maar komen twijfels op?

Probeer nu de nieuwe mogelijkheid 

Onderzoek Counseling

PLAN EEN AFSPRAAK

Onderzoek counseling is zeer geschikt voor koppels die op het punt staan uit elkaar te gaan, koppels die serieus een scheiding overwegen, relaties waar een affaire speelt en huwelijken waar de liefde weg is.

Wat is Onderzoek Counseling

Ontdek deze nieuwe wetenschappelijke benadering, die speciaal ontwikkeld is voor partners met gemixte agenda's.

Zijn jullie een koppel met gemixte agenda's?

Wat gebeurt er wanneer één persoon voor een groot deel al buiten de deur staat en de ander wanhopig is om het huwelijk of de relatie te redden?

Dit is wat we noemen partners met gemixte agenda’s.

Eén persoon zet een stap van het huwelijk of de relatie af en nadert het besluit om uit elkaar te gaan. En de andere persoon heeft een extra stap richting de relatie gezet en is klaar om te doen wat er nodig is om het huwelijk te redden.

Je kunt dit proces vergelijken met een roeiboot. Twee mensen varen in deze boot. De ene is enthousiast aan het roeien om de bestemming te bereiken en de andere probeert te achterhalen of-ie nou wel of niet in de boot wil blijven.

Traditionele relatietherapie kan zo’n koppel niet veel bieden. Omdat tijdens relatietherapie wordt er namelijk vanuit gegaan dat beide personen in de relatie ook willen gaan voor herstel van de relatie. En aangezien deze koppels gemixte agenda’s hebben, zal traditionele therapie veel minder effectief zijn.

Om dit soort stellen (rond 30% die in therapie gaan) te helpen, is onderzoek counseling ontwikkeld. Onderzoek counseling helpt een koppel eerst te beseffen of ze samen in de boot willen blijven of niet. Pas als deze keuze definitief is gemaakt, is het duidelijk of een echtscheiding of relatietherapie op de planning staan.

Twee grote voordelen van onderzoek counseling ten opzichte van traditionele relatietherapie voor koppels met gemixte agenda's:

- Je krijgt inzicht in: of relatietherapie nuttig zal zijn, met andere woorden je bespaart tijd, geld, energie;
- Mocht een koppel (met gemixte ganda's) na onderzoek counseling voor relatietherapie kiezen, is hun kans op slagen 2,5 keer hoger dan wanneer ze direct in therapie gaan en onderzoek counseling overslaan.

 

Wel of niet scheiden? Deze 7 vragen zullen je helpen oriënteren. 

DOWNLOAD

Vragen over Onderzoek Counseling?

Bel met Anna Klijn · 06-44494507 ma.-vr. van 9:00 tot 20:00

Krijg duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie

 

Het doel van onderzoek counseling is niet om jou te helpen om je relatie te redden of om jou te helpen om uit elkaar te gaan. Onderzoek counseling is hier om jou te helpen besluiten welke kant op te gaan.

Metaforisch gezien is therapie het repareren van gebroken glas, dit neemt veel tijd in beslag en vraagt veel toewijding. Onderzoek counseling is iets anders. Onderzoek counseling is kort (1 tot maximaal 5 sessies) en is een manier om te kijken hoe het glas kapot is gegaan en of het te repareren valt. Indien veranderingen in de relatie mogelijk zijn, wordt door een koppel besloten of ze de veranderingen een kans willen geven of niet.

Anders dan therapie focust onderzoek counseling zich niet op problemen oplossen, maar op het bewust worden of je je problemen kan en wil oplossen.

Voordat je in therapie gaat, maar ook voordat je een scheiding in gang zet

 

Onderzoek counseling vereist niet dat beide partners instemmen om ‘aan de relatie te werken’. In feite is het ontworpen voor de stellen die twijfelen of relatietherapie zal werken of niet.

Tijdens deze korte onderzoeksessies zullen jullie steun krijgen, gerespecteerd worden in waar jullie staan, en zal er worden gevraagd om te kijken naar wat je in jezelf zou moeten veranderen om een gezonde relatie te kunnen hebben – of het nou om dit huwelijk of deze relatie gaat of om het toekomstige. Je kunt immers niet van jezelf scheiden.

Dit is geen relatietherapie. Het is onderzoek counseling

 

Onderzoek counseling is een nieuwe, korte termijn benadering om beide partners te helpen beslissen hoe verder te gaan.

Je hoeft er niet zeker van te zijn dat je bij elkaar wilt blijven. En je hoeft er ook niet zeker van te zijn dat je wilt scheiden. Er ligt geen druk op je om jezelf toe te wijden aan welk pad dan ook. Veel mensen hebben tijd, ruimte en onpartijdige steun nodig om aandacht te geven aan alle mogelijke opties.

Onderzoek counseling biedt je verder het volgende

 

– Meer duidelijkheid en het vertrouwen in besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie;
– Je maakt een plan van aanpak, indien jullie besluiten om aan de relatie te werken;
– Je krijgt meer begrip over wat er in de relatie gebeurd is en welk aandeel beide partners erin hadden.
– Individuele tijd is intens, maar vaak goed ontvangen, en zelfs een persoon die een stap terug heeft gezet, ontvangt veel waarde uit het eerste gesprek en wenst om terug te komen voor de tweede of de derde sessie;
– Je ontvangt kennis die je in de toekomstige relatie mee zou kunnen nemen, maar ook kennis om een betere co-ouder te zijn, indien jullie samen kinderen hebben.
– Therapie kan voor koppels met gemixte agenda’s verloren tijd en weggegooid geld zijn. Onderzoek counseling helpt jullie snel te ontdekken of jullie tijdens therapie resultaten zullen boeken of niet, en daarmee bespaar je tijd en geld.

Er is geen enkele periode in een relatie die zoveel onzekerheid, onduidelijkheid en angst brengt dan het moment
van een dreigende scheiding.
Onderzoek counseling brengt daar hopelijk verandering in.

Het doel is om te reflecteren en de beste richting van acties te overwegen voor jou


Onderzoek counseling creëert steunomgeving voor koppels met gemixte agenda’s om elkaar te begrijpen en een besluit te nemen in de richting van hun huwelijk, of dat nou een scheiding is of één laatste keer proberen om de relatie te laten slagen. In onderzoek counseling ligt de focus op drie mogelijkheden:

Pad één: status quo – alles hetzelfde in de relatie houden.
Pad twee: scheiding/uit elkaar gaan.
Pad drie: zes maanden toewijding aan relatietherapie, met scheiding van tafel, waarna een koppel het besluit kan nemen om bij elkaar te blijven of niet.

Het advies dat je krijgt, zal voor je werken, ongeacht of je gaat scheiden of niet.

 

LOGISTIEK

 

1. Telefonische intakesessie. Iedere partner plant een telefoongesprek van 20 minuten met Anna Klijn. Kosten zijn 55,00 euro pp. Indien allebei de partners instemmen met Onderzoek Counseling, gaan we door naar stap 2.

2. Er volgen 1 tot maximaal 5 sessies waarin met beide partners samen en apart (voornamelijk) gesproken wordt:

– Eerste sessie duurt ongeveer 2 uur: de eerste 35 minuten praat een koppel samen, daarna praat iedere partner zo’n 30-40 minuten apart. We sluiten af met een gesprek van 15-20 minuten samen. Kosten zijn 160,00 euro p uur.
– Ook vervolgsessies duren ongeveer 120 minuten.

Na iedere sessie besluit een koppel of ze de volgende sessie willen inplannen of niet. 

Tijdens het laatste gesprek wordt een besluit genomen en wordt er besloten welk pad het koppel kiest. Indien een koppel besluit om aan de relatie te werken, zal de laatste Onderzoek Counseling sessie zich focussen op de transitie naar relatietherapie – therapie met Anna Klijn of een therapeut naar keuze.

Indien jullie relatie zich op de rand van een break-up bevindt, hoop ik dat je deze ondersteuning in overweging neemt. Het is mogelijk dat jullie met een realistisch plan in handen eindigen om de relatie in gezondheid te brengen. Of het is mogelijk dat jullie eindigen met een besluit om uit elkaar te gaan. Een kans dat je later van dit besluit spijt krijgt, zal dan ook minder aanwezig zijn. Ook vergaar je kennis over jezelf die jou in de toekomstige relatie zal helpen.

Als relatietherapeut ben ik toegewijd om koppels te helpen in alle fases van hun relatie. Wanneer je wilt weten of deze benadering voor jouw relatie gaat werken, neem dan gerust contact met mij op.

 
Let wel, onderzoek counseling is niet geschrikt voor koppels in de volgende situaties :
 

  • Als één partner (of beide) al definitief heeft besloten om te scheiden.
  • Als één partner de ander dwingt om mee te werken aan onderzoek counseling.
  • Bij dreiging van huiselijk geweld.
  • Als een persoon door middel van een onderzoek counseling-sessie zijn of haar besluit om uit elkaar te gaan (of de situatie voorlopig niet veranderen) aan de partner duidelijk wil maken.
  • Beide al 100% zeker weten dat ze voor de relatie willen gaan en via therapie aan de relatie willen werken. Voor relatietherapie ga naar deze pagina >
Voor wie is onderzoek counseling geschikt?


– Voor iedereen die een scheiding overweegt, maar nog twijfelt of dit wel de juiste beslissing is.
– Voor iedereen die eerst nog wil onderzoeken of scheiden de juiste keuze is.
– Voor iedereen die het huwelijk nog een kans wil geven, ondanks dat de partner een scheiding ter sprake heeft gebracht.

 

Onderzoek counseling is geschikt voor koppels die op het punt staan uit elkaar te gaan, koppels die serieus een scheiding overwegen, relaties waar een affaire speelt en huwelijken waar de liefde weg is.

 

Plan een afspraak

Anna Klijn Consultancy · 06-44494507 ma.-vr. van 9:00 tot 20:00

SCHEIDEN OF NIET: 7 VRAGEN OM NU AAN JEZELF TE STELLEN

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

DOWNLOAD

OVERWEEGT JE PARTNER EEN SCHEIDING, MAAR WIL JIJ DE RELATIE REDDEN? HIER IS JE EERSTE STAP

Download deze gratis training en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

DOWNLOAD

PLAN EEN AFSPRAAK

Anna Klijn Consultancy · Woudrichem NB · 06-44494507 ma.-vr. van 9:00 tot 20:00 [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.