Praktijk voor relatietherapie
Anna Asmus Klijn · 06 - 444 94 507


Ontdek Relatie-Evaluatie Begeleiding


Sta je op een kruispunt in je relatie? Voel je de druk van onzekerheid en twijfel? En voelt het beëindigen van de relatie als te definitief, maar doorgaan op dezelfde weg ook geen optie meer is?

Waar Relatie-Evaluatie Begeleiding bij kan helpen

Speciaal voor koppels waarbij één persoon twijfelt over het voortzetten van de relatie, en de andere persoon juist wil dat de relatie behouden blijft.

Hier zijn enkele specifieke situaties waarin koppels baat hebben bij Relatie-Evaluatie Begeleiding:

Relatietwijfels: Relatie-Evaluatie Begeleiding is ontworpen voor koppels waarbij een van de partners overweegt om uit elkaar te gaan, maar nog niet zeker weet of ze de relatie willen beëindigen. Deze begeleiding helpt bij het verkrijgen van duidelijkheid en vertrouwen over de toekomst van de relatie.

Vertrouwensbreuk:  Na een vertrouwensbreuk of verraad binnen de relatie kunnen koppels in een fase van twijfel verkeren over de haalbaarheid van herstel. Relatie-Evaluatie Begeleiding kan helpen beoordelen of het mogelijk is om de relatie te verbeteren en of dit haalbaar is.

Laatste poging voor scheiding: Voor sommige stellen is Relatie-Evaluatie Begeleiding een laatste poging om hun relatie te begrijpen en te evalueren, voordat ze definitieve beslissingen nemen over scheiden of niet. Velen van hen hebben al relatietherapie gehad, maar zoeken nu naar een meer gerichte en specifieke aanpak om te bepalen wat het beste is voor hun relatie en individuele welzijn.

Verschillende toekomstvisies: Als partners verschillende ideeën hebben over de toekomst van de relatie, bijvoorbeeld in termen van gezinsplanning, carrièredoelen of levensstijlkeuzes, kan Relatie-Evaluatie Begeleiding helpen om deze verschillen te begrijpen en te beslissen of ze kunnen worden overbrugd.

Onduidelijke of onopgeloste problemen: Als er sprake is van onduidelijke of diepgewortelde problemen in de relatie, kan Relatie-Evaluatie Begeleiding dienen als een eerste stap om deze problemen te begrijpen en te onderzoeken of ze kunnen worden aangepakt. Als dit haalbaar blijkt, zal er een concreet plan van aanpak worden opgesteld. Op basis van dit plan kunnen jullie beslissen of jullie bereid zijn en de energie hebben om te investeren in de relatie of niet.

Wat maakt Relatie-Evaluatie Begeleiding anders?

Bij relatietwijfels bevinden partners zich over het algemeen op verschillende emotionele plekken: één persoon twijfelt over de relatie, terwijl de ander graag samen verder wil.

Wanneer één persoon afstand neemt van het huwelijk of de relatie en overweegt om uit elkaar te gaan, terwijl de andere persoon juist extra inzet toont om de relatie te herstellen, bevindt het koppel zich in een situatie waarin ze 'partners met gemixte agenda’s' worden genoemd.

Bij alle modellen van traditionele relatietherapie wordt ervan uitgegaan dat beide personen gemotiveerd zijn om direct te investeren in het herstel van hun relatie. Hierdoor kan traditionele relatietherapie een zeer frustrerende ervaring zijn voor koppels met gemixte agenda's. Relatie-Evaluatie Begeleiding creëert een ondersteunende omgeving voor beide personen: degene die relatietwijfels heeft en degene die de relatie wil voortzetten.

Het doel van Relatie-Evaluatie Begeleiding is om duidelijkheid en vertrouwen te krijgen over de koers van je relatie, gebaseerd op het begrijpen van wat er in je relatie is gebeurd en welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst.

Om te onderzoeken of de problemen kunnen worden opgelost. En of er nog voldoende basis is voor beide partners om samen verder te gaan.

De redenen voor een scheiding/ uit elkaar gaan worden gerespecteerd, terwijl we kijken naar mogelijkheden om de relatie te herstellen.

HOE WERKT HET? 

Relatie-Evaluatie Begeleiding creëert een ondersteunende omgeving voor koppels met gemixte agenda's. Daarom ligt de focus in Relatie-Evaluatie Begeleiding op drie mogelijkheden:

  1. Status Quo: Handhaven van de huidige situatie in de relatie om later beslissingen te kunnen nemen.
  2. Scheiden/Uit elkaar gaan: stappen te ondernemen in de richting van een scheiding.
  3. Toewijding aan relatietherapie: Voor zes maanden focussen op relatietherapie, zonder het onderwerp scheiding te bespreken, gevolgd door een besluit over de toekomst van de relatie.

In Relatie-Evaluatie Begeleiding kunnen maximaal 5 sessies worden gehouden. Na elke sessie beslissen jullie of de volgende sessie nodig is of niet.

De sessie begint altijd samen, maar het meeste werk wordt gedaan in één-op-één gesprekken. Waarom? Omdat jullie op twee verschillende plekken staan.

Het proces begint met een telefonisch intakegesprek van 20 minuten per persoon. De eerste sessie duurt 3 uur, en eventuele vervolgafspraken, mochten ze nodig zijn, duren 2 uur.

Sessies zijn ook online mogelijk. 

Let op, Relatie-Evaluatie Begeleiding is niet geschikt voor koppels in de volgende situaties: 

 

- Als één partner (of beide) al definitief heeft besloten om te scheiden/ uit elkaar te gaan.
- Als één partner de ander dwingt om mee te werken aan Relatie-Evaluatie Begeleiding.
- Bij dreiging van huiselijk geweld.
- Als een persoon door middel van een Relatie-Evaluatie sessie zijn of haar besluit om uit elkaar te gaan (of de situatie voorlopig niet te veranderen) aan de partner duidelijk wil maken.

- Als beiden al  zeker weten dat ze voor de relatie willen gaan en via therapie aan de relatie willen werken. Voor traditionele relatietherapie ga naar deze pagina > 

 


Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan?


Deze quiz zal je helpen je te oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Ontvang


Heeft je partner een scheiding ter sprake gebracht?


Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie herstellen? Beluister deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Ontvang

Contactinformatie

Praktijk voor relatietherapie
Anna Аsmus Klijn


Voor vragen of om een afspraak in te plannen, kun je bellen naar 06 - 444 94 507.

Wil je liever het contactformulier invullen? Als dat je voorkeur heeft, kun je hieronder je gegevens en je vraag achterlaten. Ik help je graag en zie uit naar je bericht!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.