Praktijk voor relatietherapie | Anna Klijn · Woudrichem NB · 06 - 444 94 507

Praktijk voor relatietherapie | Anna Klijn


Therapie bij dreigende scheiding

Scheiden of niet


Speciaal voor koppels waarbij één partner sterk een scheiding overweegt en de ander de relatie nog een kans wil geven

Koppels waarbij één partner sterk een scheiding overweegt en de ander de relatie wil behouden doen het niet geweldig in traditionele relatietherapie. Zij hebben een andere methode nodig. Speciaal voor deze situaties (rond 30% van koppels die in therapie gaan) is Relatie-Evaluatie Begeleiding ontworpen. 

Ontdek deze nieuwe wetenschappelijke benadering, die speciaal ontwikkeld is voor stellen die op het punt staan uit elkaar te gaan, koppels die serieus een scheiding overwegen, relaties waar een affaire speelt en huwelijken waar het gevoel (liefde) weg is.

 

'Van dreigende scheiding naar herstel'
Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie redden? Download deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

DOWNLOAD

Waarom Relatie-Evalutie Begeleiding en geen traditionele therapie?

Wat gebeurt er wanneer één persoon voor een groot deel al buiten de deur staat en de ander wanhopig is om het huwelijk of de relatie te redden?

Dit is wat we noemen partners met gemixte agenda’s.

Eén persoon zet een stap van het huwelijk of de relatie af (leunt achterover) en nadert het besluit om uit elkaar te gaan. En de andere persoon heeft een extra stap richting de relatie gezet (leunt voorover) en is klaar om te doen wat er nodig is om het huwelijk te redden.

Je kunt dit proces vergelijken met een roeiboot. Twee mensen varen in deze boot. De ene is enthousiast aan het roeien om de bestemming te bereiken en de andere probeert te achterhalen of-ie nou wel of niet in de boot wil blijven.

Traditionele relatietherapie kan zo’n koppel niet veel bieden. Omdat tijdens relatietherapie wordt er namelijk vanuit gegaan dat beide personen in de relatie ook willen gaan voor herstel van de relatie. En aangezien deze koppels gemixte agenda’s hebben, zal traditionele therapie veel minder effectief zijn. Daarom kan traditionele relatietherapie, voor een koppel met gemixte agenda's, ieder een frustrerende ervaring zijn dan iets opleveren.

Om dit soort stellen (rond 30% die in therapie gaan) te helpen, is Relatie-Evaluatie Begeleiding ontwikkeld. Relatie-Evaluatie Begeleiding helpt een koppel eerst te beseffen of ze samen in de boot willen blijven of niet. Pas als deze keuze definitief is gemaakt, is het duidelijk of een echtscheiding of relatietherapie op de planning staan. 

Krijg duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie

Anders dan therapie focust Relatie-Evaluatie Begeleiding zich niet op problemen oplossen, maar op het bewust worden of je je problemen kan en wil oplossen.

Metaforisch gezien is therapie het repareren van gebroken glas, dit neemt veel tijd in beslag en vraagt veel toewijding. Relatie-Evaluatie Begeleiding is iets anders. Het is kort (1 tot maximaal 5 sessies) en is een manier om te kijken hoe het glas kapot is gegaan en of het te repareren valt. Indien veranderingen in de relatie mogelijk zijn, wordt door een koppel besloten of ze de veranderingen een kans willen geven of niet.

Het doel bij Relatie-Evaluatie Begeleiding is om te reflecteren en de beste richting van acties te overwegen voor jou


Relatie-Evaluatie Begeleiding creëert steunomgeving voor koppels met gemixte agenda’s, daarom ligt de focus in Relatie-Evaluatie Begeleiding op drie mogelijkheden:

Pad één: status quo – alles hetzelfde in de relatie houden.
Pad twee: scheiding/uit elkaar gaan.
Pad drie: zes maanden toewijding aan relatietherapie, het onderwerp scheiding wordt in deze periode niet besproken, waarna een koppel het besluit kan nemen om bij elkaar te blijven of niet. 

Je krijgt duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie door te kijken naar hoe ieder persoon aan de situatie heeft bijgedragen. 


Voordelen van Relatie-Evaluatie Begeleiding


Voor de partner die achterover leunt:

- Je krijgt helderheid in wat je wil en vertrouwen over de richting die je op wil met je relatie.
- Je leert jouw rol begrijpen in de uitdagingen van je relatie.
- Het helpt je partner om jouw gevoel en ervaringen beter te zien en te begrijpen.
- Potentieel: de scheiding zal meer constructief verlopen, als dit het pad is die je kiest.


Voor de partner die voorover leunt:

- Het vertraagt het uitvoeren van de scheiding en geeft jou en je partner de tijd om te reflecteren op de relatie.
- Het geeft jou de kans om het beste van jezelf te laten zien. Je leert jouw rol in de problemen begrijpen en krijgt handvatten in wat je kunt doen om je relatie een kans van slagen te geven.
- Het helpt jou de gevoelens en ervaringen van je partner die naar deze problemen hebben geleid te begrijpen.


Voor beide: 

- De hulp die je krijgt is minder intens als wanneer je in relatietherapie gaat.
– Je maakt een plan van aanpak, indien jullie besluiten om aan de relatie te werken;
– Individuele tijd is intens, maar vaak goed ontvangen, en zelfs een persoon die een stap terug heeft gezet, ontvangt veel waarde uit het eerste gesprek en wenst om terug te komen voor de tweede of de derde sessie;
– Therapie kan voor koppels met gemixte agenda’s verloren tijd en weggegooid geld zijn. Relatie-Evaluatie Begeleiding helpt jullie snel te ontdekken of jullie tijdens therapie resultaten zullen boeken of niet, en daarmee bespaar je tijd en geld.
- Mochten jullie dankzij Relatie-Evaluatie Begeleiding besluiten om aan de relatie te werken, is jullie kans op succes 2,5 keer hoger dan als jullie direct in therapie zullen gaan en Relatie- Evaluatie Begeleiding overslaan. 

Contact

Praktijk voor relatietherapie | Anna Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507

 

LOGISTIEK

 

1. Telefonische intakesessie. Iedere partner plant een telefoongesprek van 20 minuten met Anna Klijn. Indien allebei de partners instemmen met Relatie-Evaluatie Begeleiding, gaan we door naar stap 2.

Kosten voor de sessies zijn afhankelijk van de tijdstippen: in de ochtend, overdag, in de avond of in het weekend. Kosten voor individuele telefonische intakegesprek (20 minuten) zijn 40,- euro p.p. 

2. Er volgen 1 tot maximaal 5 sessies waarin met beide partners samen en apart (voornamelijk) gesproken wordt:

– Eerste sessie duurt 3 uur: de eerste 50-60 minuten praat een koppel samen, daarna praat iedere partner zo’n 40-50 minuten apart. We sluiten af met een gesprek van 15-20 minuten samen. 
– Vervolgsessies duren 2 uur.

Na iedere sessie besluit een koppel of ze de volgende sessie willen inplannen of niet. 

Tijdens het laatste gesprek wordt een besluit genomen en wordt er besloten welk pad het koppel kiest. Indien een koppel besluit om aan de relatie te werken, zal de laatste Relatie-Evaluatie sessie zich focussen op de transitie naar relatietherapie – therapie met Anna Klijn of een therapeut naar keuze.

Indien jullie relatie zich op de rand van een break-up bevindt, hoop ik dat je deze ondersteuning in overweging neemt. Het is mogelijk dat jullie met een realistisch plan in handen eindigen om de relatie in gezondheid te brengen. Of het is mogelijk dat jullie eindigen met een besluit om uit elkaar te gaan. Een kans dat je later van dit besluit spijt krijgt, zal dan ook minder aanwezig zijn. Ook vergaar je kennis over jezelf die jou in de toekomstige relatie zal helpen.

Als relatietherapeut ben ik toegewijd om koppels te helpen in alle fases van hun relatie. Wanneer je wilt weten of deze benadering voor jouw relatie gaat werken, neem dan gerust contact met mij op.

Let wel, Relatie-Evaluatie Begeleiding is niet geschikt voor koppels in de volgende situaties: 

 

- Als één partner (of beide) al definitief heeft besloten om te scheiden.
- Als één partner de ander dwingt om mee te werken aan Relatie-Evaluatie Begeleiding.
- Bij dreiging van huiselijk geweld.
- Als een persoon door middel van Relatie-Evaluatie sessie zijn of haar besluit om uit elkaar te gaan (of de situatie voorlopig niet veranderen) aan de partner duidelijk wil maken.

- Beide al 100% zeker weten dat ze voor de relatie willen gaan en via therapie aan de relatie willen werken. Voor relatietherapie ga naar deze pagina >

Heb je meer informatie over Relatie-Evaluatie Begeleiding nodig? 

Meer over Relatie-Evaluatie Begeleiding

'Scheiden of blijven' - test


 

Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan? 

Deze quiz zal je helpen oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Download

Van dreigende scheiding naar herstel


Heeft je partner een scheiding ter sprake gebracht? 

Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie redden? Download deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Download

PLAN EEN AFSPRAAK

Praktijk voor relatietherapie | Anna Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507 · [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.