Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn · Woudrichem NB · 06 - 444 94 507

Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn


Therapie bij dreigende scheiding
Speciaal voor koppels die op het punt van een echtscheiding/uit elkaar gaan staan

Als jij of je partner een scheiding overweegt en niet weet welk pad het beste is, dan moet dit een heel moeilijke situatie voor je zijn.

Relatie-Evaluatie Begeleiding is ontworpen voor jou. En geeft je de mogelijkheid om een pas op de plaats te maken, diep adem te halen, en de opties voor je relatie te onderzoeken.

Relatie-Evaluatie Begeleiding is een nieuwe manier om koppels te helpen, waarbij één persoon in de relatie 'achteroverleunt' en niet zeker weet of reguliere relatietherapie kan helpen, terwijl de andere persoon 'voorover leunt' in de relatie, met andere woorden de relatie wil herstellen.

In dit proces krijgen jullie hulp om een keuze te maken uit en een besluit te nemen over een van de drie opties:

1. de relatie te herstellen en in goede gezondheid te brengen;
2. stappen te ondernemen in de richting van een scheiding;
3. of een time-out te nemen om later te kunnen besluiten.

Het doel is om duidelijkheid en vertrouwen te krijgen in de richting van je relatie, wat gebaseerd zal worden op het begrijpen van wat er in je relatie gebeurd is en welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst.

Het doel is niet om de problemen in de relatie op te lossen, maar om te zien of ze op te lossen zijn. Jullie beiden zullen met compassie en respect worden behandeld, ongeacht je gevoelens over je huwelijk/relatie op dit moment. No bad guys and good guys.

Jullie beginnen de sessie altijd samen, maar het meeste werk gebeurt in een-op-een gesprekken. Waarom? Omdat jullie op twee verschillende plekken staan.

Je redenen voor een scheiding worden gerespecteerd, terwijl we gaan kijken naar de mogelijkheden om de relatie te herstellen.

In de gesprek(ken) wordt elk van jullie uitgenodigd om de eigen bijdragen aan de problemen te onderzoeken en daarmee mogelijke oplossingen aan te dragen. Dit zal nuttig zijn in de relatie, of in toekomstige relaties, wanneer de huidige relatie zal beëindigen.  

Aantal sessies: maximaal 5 sessies. Het eerste gesprek duurt drie uur, alle vervolgafspraken duren 2 uur.

Het doel bij Relatie-Evaluatie Begeleiding is om te reflecteren en om voor jou de beste richting van acties te overwegen

Relatie-Evaluatie Begeleiding creëert een steunomgeving voor koppels met gemixte agenda’s, daarom ligt de focus in Relatie-Evaluatie Begeleiding op drie mogelijkheden:

Pad één: status quo – alles in de relatie hetzelfde houden.
Pad twee: scheiden/uit elkaar gaan.
Pad drie: zes maanden toewijding aan relatietherapie, het onderwerp scheiding wordt in deze periode niet besproken, waarna een koppel het besluit kan nemen om bij elkaar te blijven of niet. 

Je krijgt duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie door te kijken naar hoe iedere persoon aan de situatie heeft bijgedragen. 

 

LOGISTIEK

 

1. Telefonische intakesessie. Iedere partner plant een telefoongesprek van 20 minuten met Anna Klijn. Indien allebei de partners instemmen met Relatie-Evaluatie Begeleiding, gaan we door naar stap 2.

De kosten voor een individueel, telefonisch intakegesprek (20 minuten) zijn 40,- euro p.p. 

2. Er volgen 1 tot maximaal 5 sessies waarin met beide partners samen en apart (voornamelijk) gesproken wordt:

– De eerste sessie duurt 3 uur: de eerste 50-60 minuten praat een koppel samen, daarna praat iedere partner zo’n 40-50 minuten apart. We sluiten af met een gesprek van 15-20 minuten samen. 
– De vervolgsessies duren 2 uur.

Na iedere sessie besluit een koppel of ze de volgende sessie willen inplannen of niet. 

Tijdens het laatste gesprek wordt een besluit genomen over welk pad het koppel kiest. Indien een koppel besluit om aan de relatie te werken, zal de laatste Relatie-Evaluatie sessie zich focussen op de transitie naar relatietherapie – therapie met Anna Klijn of met een therapeut naar keuze.

Indien jullie relatie zich op de rand van een break-up bevindt, hoop ik dat je deze ondersteuning in overweging neemt. Het is mogelijk dat jullie met een realistisch plan in handen eindigen om de relatie in gezondheid te brengen. Of het is mogelijk dat jullie eindigen met het besluit om uit elkaar te gaan. De kans dat je later spijt krijgt van dit besluit, zal dan ook minder aanwezig zijn. Ook vergaar je kennis over jezelf die jou in de toekomstige relatie zal helpen.

Als relatietherapeut ben ik toegewijd om koppels te helpen in alle fases van hun relatie. Wanneer je wilt weten of deze benadering voor jouw relatie gaat werken, neem dan gerust contact met mij op.

 In Relatie-Evaluatie Begeleiding krijgen beide partners veel individuele tijd. Daarom zijn de sessies ook online (via Zoom) mogelijk.

 

relatietherapie, relatie therapie, relatietherapeut, relatie therapie online, online relatie therpie, hulp bij relatieproblemen, relatietherapie t gooi, relatietherapie na overspel, relatietherapie na scheiding, relatietherapie na ontrouw, relatietherapie thuis, psycholoog relatieproblemen, relatietherapeut in de buurt, relatietherapie na vreemdgaan, relatietherapie vreemdgaan, relatietherapie seksuoloog, relatietherapie in de buurt

Let wel, Relatie-Evaluatie Begeleiding is niet geschikt voor koppels in de volgende situaties: 

 

- Als één partner (of beide) al definitief heeft besloten om te scheiden.
- Als één partner de ander dwingt om mee te werken aan Relatie-Evaluatie Begeleiding.
- Bij dreiging van huiselijk geweld.
- Als een persoon door middel van een Relatie-Evaluatie sessie zijn of haar besluit om uit elkaar te gaan (of de situatie voorlopig niet te veranderen) aan de partner duidelijk wil maken.

- Als beiden al 100% zeker weten dat ze voor de relatie willen gaan en via therapie aan de relatie willen werken. Voor relatietherapie ga naar deze pagina >

Heb je meer informatie over Relatie-Evaluatie Begeleiding nodig? 

Meer over Relatie-Evaluatie Begeleiding

'Scheiden of blijven' - test


 

Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan? 

Deze quiz zal je helpen je te oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Download

Van dreigende scheiding naar herstel


Heeft je partner een scheiding ter sprake gebracht? 

Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie redden? Download deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Download

Contact

Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507 · [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.