Praktijk voor relatietherapie
Anna Asmus Klijn · 06 - 444 94 507


Sessies bij relatietwijfels


Wanneer tegenstrijdige gedachten en gevoelens, tussen wat je weet en voelt, de vraag oproepen: 'Moet ik blijven of moet ik gaan?'

Breng de puzzelstukken in kaart, zelfs als je individuele- of relatietherapie al hebt gehad.

Relatie-Evaluatie Begeleiding is specifiek ontworpen voor stellen waarbij:

1. Eén persoon serieus overweegt te scheiden, terwijl de ander de relatie wil behouden;

2. Of wanneer beide partners twijfels hebben over hun relatie.

Waarom Relatie-Evalutie Begeleiding en geen traditionele therapie?

Wat gebeurt er wanneer één persoon voor een (groot) deel al buiten de deur staat en de ander wil het huwelijk of de relatie herstellen?

Dit zijn wat we partners met gemixte agenda’s noemen.

Eén persoon zet een stap van het huwelijk of de relatie af en nadert het besluit om uit elkaar te gaan. Terwijl de andere persoon heeft een extra stap richting de relatie gezet en is klaar om te doen wat er nodig is om de relatie te herstellen.

Of wat gebeurt er wanneer beide personen serieus aan de relatie twijfelen?

Traditionele relatietherapie kan zo’n koppel niet veel bieden. Omdat er tijdens relatietherapie namelijk vanuit wordt gegaan dat beide personen in de relatie willen gaan voor herstel van de relatie. En aangezien er twijfels spelen, zal traditionele therapie veel minder effectief zijn. Daarom kan traditionele relatietherapie, bij deze koppel voor beiden meer een frustrerende ervaring zijn dan iets opleveren.

Om dit soort stellen (ongeveer 30% van de koppels die in therapie gaan) te helpen, is Relatie-Evaluatie Begeleiding ontwikkeld. Relatie-Evaluatie Begeleiding helpt een koppel eerst te beseffen of ze samen in de boot willen blijven of niet. Pas als deze keuze definitief is gemaakt, is het duidelijk of er een echtscheiding of relatietherapie op de planning staat.

Het doel bij Relatie-Evaluatie Begeleiding is om te reflecteren en om voor jou de beste richting van acties te overwegen.

Relatie-Evaluatie Begeleiding creëert steunomgeving voor koppels waarbij twijfels aanwezig zijn, om elkaar te begrijpen en een besluit te nemen in de richting van hun huwelijk, of dat nou een scheiding is of één laatste keer proberen om de relatie te laten slagen. Daarom ligt de focus in Relatie-Evaluatie Begeleiding op drie mogelijkheden:

Pad één: status quo – alles in de relatie hetzelfde houden.
Pad twee: scheiden/uit elkaar gaan.
Pad drie: zes maanden toewijding aan relatietherapie, het onderwerp scheiding wordt in deze periode niet besproken, waarna een koppel het besluit kan nemen om bij elkaar te blijven of niet. 

Relatie-Evaluatie Begeleiding is een korte termijn benadering om beide partners te helpen beslissen hoe verder te gaan.

 

 

LOGISTIEK

 

1. Telefonische intakesessie. Iedere partner plant een telefoongesprek van 20 minuten met Anna Asmus Klijn. Indien allebei de partners instemmen met Relatie-Evaluatie Begeleiding, gaan we door naar stap 2.

De kosten voor een individueel, telefonisch intakegesprek (20 minuten) zijn 50,- euro p.p. 

2. Er volgen 1 tot maximaal 5 sessies waarin met beide partners samen en apart (voornamelijk) gesproken wordt:

– De eerste sessie duurt 3 uur: de eerste 50-60 minuten praat een koppel samen, daarna praat iedere partner zo’n 40-50 minuten apart. We sluiten af met een gesprek van 15-20 minuten samen. 
– De vervolgsessies duren 2 uur.

Na iedere sessie besluit een koppel of ze de volgende sessie willen inplannen of niet. 

Tijdens het laatste gesprek wordt een besluit genomen over welk pad het koppel kiest. Indien een koppel besluit om aan de relatie te werken, zal de laatste Relatie-Evaluatie sessie zich focussen op de transitie naar relatietherapie – therapie met Anna Asmus Klijn of met een therapeut naar keuze.

Indien jullie relatie zich op de rand van een break-up bevindt, hoop ik dat je deze ondersteuning in overweging neemt. Het is mogelijk dat jullie met een realistisch plan in handen eindigen om de relatie in gezondheid te brengen. Of het is mogelijk dat jullie eindigen met het besluit om uit elkaar te gaan. De kans dat je later spijt krijgt van dit besluit, zal dan ook minder aanwezig zijn. Ook vergaar je kennis over jezelf die jou in de toekomst zal helpen.

Als relatietherapeut ben ik toegewijd om koppels te helpen in alle fases van hun relatie. Wanneer je wilt weten of deze benadering voor jouw relatie gaat werken, neem dan gerust contact met mij op.

Let wel, Relatie-Evaluatie Begeleiding is niet geschikt voor koppels in de volgende situaties: 

 

- Als één partner (of beide) al definitief heeft besloten om te scheiden.
- Als één partner de ander dwingt om mee te werken aan Relatie-Evaluatie Begeleiding.
- Bij dreiging van huiselijk geweld.
- Als een persoon door middel van een Relatie-Evaluatie sessie zijn of haar besluit om uit elkaar te gaan (of de situatie voorlopig niet te veranderen) aan de partner duidelijk wil maken.

- Als beiden al 100% zeker weten dat ze voor de relatie willen gaan en via therapie aan de relatie willen werken. Voor traditionele relatietherapie ga naar deze pagina > 

 

Krijg duidelijkheid en bouw vertrouwen op bij het nemen van de beslissing over de toekomst van je relatie.

Je hoeft er niet zeker van te zijn dat je bij elkaar wilt blijven. En je hoeft er ook niet zeker van te zijn dat je wilt scheiden. Er ligt geen druk op je om jezelf toe te wijden aan welk pad dan ook. Veel mensen hebben tijd, ruimte en onpartijdige steun nodig om aandacht te geven aan alle mogelijke opties.

Plan vandaag nog een afspraak in door te bellen naar 06 - 444 94 507, of maak gebruik van de online agenda om een gratis oriënterend gesprek van 20 minuten in te plannen.

 


Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan?


Deze quiz zal je helpen je te oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Ontvang


Heeft je partner een scheiding ter sprake gebracht?


Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie herstellen? Beluister deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Ontvang

Contact


Praktijk voor relatietherapie
Anna Asmus Klijn
Telefoon 06-44494507

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.