Plan je gratis 15 minuten telefonisch consult met Anna A. Klijn | 06 - 444 94 507

Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn


Weggaan of blijven?
Speciaal voor koppels waarbij één partner sterk een scheiding overweegt en de ander de relatie nog een kans wil geven

Koppels waarbij één partner sterk een scheiding overweegt en de ander de relatie wil behouden doen het niet geweldig in traditionele relatietherapie. Zij hebben een andere methode nodig. Speciaal voor deze situaties (rond de 30% van de koppels die in therapie gaan) is Relatie-Evaluatie Begeleiding ontworpen. 

Ontdek deze nieuwe wetenschappelijke benadering die speciaal ontwikkeld is voor stellen die op het punt staan uit elkaar te gaan, voor koppels die serieus een scheiding overwegen, voor relaties waarin een affaire speelt en voor huwelijken waarin het gevoel (de liefde) weg is.

 

'Scheiden of blijven' - test
Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan?
Deze 7-vragen quiz zal je helpen je te oriënteren

DOWNLOAD

Waarom Relatie-Evalutie Begeleiding en geen traditionele therapie?

Wat gebeurt er wanneer één persoon voor een groot deel al buiten de deur staat en de ander wanhopig is om het huwelijk of de relatie te redden? 

Dit zijn wat we noemen partners met gemixte agenda’s. 

Eén persoon zet een stap van het huwelijk of de relatie af (leunt achterover) en nadert het besluit om uit elkaar te gaan. De andere persoon heeft een extra stap richting de relatie gezet (leunt voorover) en is klaar om te doen wat er nodig is om het huwelijk te redden. 

Je kunt dit proces vergelijken met een roeiboot. Twee mensen varen in deze boot. De ene is enthousiast aan het roeien om de bestemming te bereiken en de andere probeert te achterhalen of-ie nou wel of niet in de boot wil blijven.

Traditionele relatietherapie kan zo’n koppel niet veel bieden. Omdat er tijdens relatietherapie namelijk vanuit gegaan wordt dat beide personen in de relatie willen gaan voor herstel van de relatie. En aangezien deze koppels gemixte agenda’s hebben, zal traditionele therapie veel minder effectief zijn. Daarom kan traditionele relatietherapie, voor een koppel met gemixte agenda's, voor beiden meer een frustrerende ervaring zijn dan iets opleveren.

Om dit soort stellen (rond de 30% van de koppels die in therapie gaan) te helpen, is Relatie-Evaluatie Begeleiding ontwikkeld. Relatie-Evaluatie Begeleiding helpt een koppel eerst te beseffen of ze samen in de boot willen blijven of niet. Pas als deze keuze definitief is gemaakt, is het duidelijk of er een echtscheiding of relatietherapie op de planning staan.

Krijg duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie

Anders dan therapie focust Relatie-Evaluatie Begeleiding zich niet op het oplossen van problemen, maar op het bewust worden van de vraag of je je problemen kan en wil oplossen. 

Metaforisch gezien is therapie het repareren van gebroken glas. Dit neemt veel tijd in beslag en vraagt veel toewijding. Relatie-Evaluatie Begeleiding is iets anders. Het is kort (1 tot maximaal 5 sessies) en het is een manier om te kijken naar hoe het glas kapot is gegaan en of het te repareren valt. Indien veranderingen in de relatie mogelijk zijn, wordt door een koppel besloten of ze de veranderingen een kans willen geven of niet.

Het doel bij Relatie-Evaluatie Begeleiding is om te reflecteren en om voor jou de beste richting van acties te overwegen


Relatie-Evaluatie Begeleiding creëert een steunomgeving voor koppels met gemixte agenda’s, daarom ligt de focus in Relatie-Evaluatie Begeleiding op drie mogelijkheden:

Pad één: status quo – alles in de relatie hetzelfde houden.
Pad twee: scheiden/uit elkaar gaan.
Pad drie: zes maanden toewijding aan relatietherapie, het onderwerp scheiding wordt in deze periode niet besproken, waarna een koppel het besluit kan nemen om bij elkaar te blijven of niet. 

Je krijgt duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie door te kijken naar hoe iedere persoon aan de situatie heeft bijgedragen. 


Voordelen van Relatie-Evaluatie Begeleiding


Voor de partner die achterover leunt:

- Je krijgt helderheid in wat je wilt en vertrouwen in de richting die je op wilt met je relatie.
- Je leert jouw rol in de uitdagingen van je relatie begrijpen.
- Het helpt je partner om jouw gevoel en ervaringen beter te zien en te begrijpen.
- Potentieel: de scheiding zal meer constructief verlopen, als dit het pad is, dat je kiest.


Voor de partner die voorover leunt:

- Het vertraagt het uitvoeren van de scheiding en geeft jou en je partner de tijd om te reflecteren op de relatie.
- Het geeft jou de kans om het beste van jezelf te laten zien. Je leert jouw rol in de problemen begrijpen en krijgt handvatten voor wat je kunt doen om je relatie een kans van slagen te geven.
- Het helpt jou de gevoelens en ervaringen van je partner die naar deze problemen hebben geleid, te begrijpen.


Voor beide: 

- De hulp die je krijgt, is minder intens dan wanneer je in relatietherapie gaat.
- Je maakt een plan van aanpak, indien jullie besluiten om aan de relatie te werken;
- De individuele tijd is intens, maar wordt vaak goed ontvangen. Zelfs een persoon die een stap terug heeft gezet, ontvangt veel waarde uit het eerste gesprek en wenst om terug te komen voor de tweede of de derde sessie;
- Therapie kan voor koppels met gemixte agenda’s verloren tijd en weggegooid geld zijn. Relatie-Evaluatie Begeleiding helpt jullie snel te ontdekken of jullie tijdens therapie resultaten zullen boeken of niet en daarmee bespaar je tijd en geld.
- Mochten jullie dankzij Relatie-Evaluatie Begeleiding besluiten om aan de relatie te werken, dan is jullie kans op succes 2,5 keer groter dan als jullie direct in therapie zullen gaan en Relatie- Evaluatie Begeleiding overslaan.

Contact

Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507

 

LOGISTIEK

 

1. Telefonische intakesessie. Iedere partner plant een telefoongesprek van 20 minuten met Anna Klijn. Indien allebei de partners instemmen met Relatie-Evaluatie Begeleiding, gaan we door naar stap 2.

De kosten voor de sessies zijn afhankelijk van de tijdstippen: in de ochtend, overdag, in de avond of in het weekend. De kosten voor een individueel, telefonisch intakegesprek (20 minuten) zijn 40,- euro p.p. 

2. Er volgen 1 tot maximaal 5 sessies waarin met beide partners samen en apart (voornamelijk) gesproken wordt:

– De eerste sessie duurt 3 uur: de eerste 50-60 minuten praat een koppel samen, daarna praat iedere partner zo’n 40-50 minuten apart. We sluiten af met een gesprek van 15-20 minuten samen. 
– De vervolgsessies duren 2 uur.

Na iedere sessie besluit een koppel of ze de volgende sessie willen inplannen of niet. 

Tijdens het laatste gesprek wordt een besluit genomen over welk pad het koppel kiest. Indien een koppel besluit om aan de relatie te werken, zal de laatste Relatie-Evaluatie sessie zich focussen op de transitie naar relatietherapie – therapie met Anna Klijn of met een therapeut naar keuze.

Indien jullie relatie zich op de rand van een break-up bevindt, hoop ik dat je deze ondersteuning in overweging neemt. Het is mogelijk dat jullie met een realistisch plan in handen eindigen om de relatie in gezondheid te brengen. Of het is mogelijk dat jullie eindigen met het besluit om uit elkaar te gaan. De kans dat je later spijt krijgt van dit besluit, zal dan ook minder aanwezig zijn. Ook vergaar je kennis over jezelf die jou in de toekomstige relatie zal helpen.

Als relatietherapeut ben ik toegewijd om koppels te helpen in alle fases van hun relatie. Wanneer je wilt weten of deze benadering voor jouw relatie gaat werken, neem dan gerust contact met mij op.

 

In Relatie-Evaluatie Begeleiding krijgen beide partners veel individuele tijd. Daarom zijn de sessies ook online (via Zoom) mogelijk.

Let wel, Relatie-Evaluatie Begeleiding is niet geschikt voor koppels in de volgende situaties: 

 

- Als één partner (of beide) al definitief heeft besloten om te scheiden.
- Als één partner de ander dwingt om mee te werken aan Relatie-Evaluatie Begeleiding.
- Bij dreiging van huiselijk geweld.
- Als een persoon door middel van een Relatie-Evaluatie sessie zijn of haar besluit om uit elkaar te gaan (of de situatie voorlopig niet te veranderen) aan de partner duidelijk wil maken.

- Als beiden al 100% zeker weten dat ze voor de relatie willen gaan en via therapie aan de relatie willen werken. Voor relatietherapie ga naar deze pagina >

Heb je meer informatie over Relatie-Evaluatie Begeleiding nodig? 

Meer over Relatie-Evaluatie Begeleiding

'Scheiden of blijven' - test


 

Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan? 

Deze quiz zal je helpen je te oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Download

Van dreigende scheiding naar herstel


Heeft je partner een scheiding ter sprake gebracht? 

Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie redden? Download deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Download

Contact

Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507 · [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.