Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn · Woudrichem NB · 06 - 444 94 507

Praktijk voor relatietherapie | Anna А. Klijn

Relatietherapie bij overspel

Hoe weet ik of mijn relatietherapeut kwaliteit biedt? Deze gids zal je helpen om de juiste hulp te krijgen.

Download

Het is niet jouw schuld dat de ander jou wellicht heeft gekwetst. Ook is het niet jouw schuld dat onze cultuur soms niet herkent hoe complex relatieproblemen kunnen zijn.

 

Vertrouwen is een van de belangrijkste steunpilaren van een relatie. Het is vaak ook een lastig onderwerp. Een goede vertrouwensband opbouwen heeft tijd nodig en aan de andere kant is het vertrouwen zo weg als de ander dat vertrouwen schaadt. 

Een van de eerste vragen die een persoon na het geschade vertrouwen aan zichzelf stelt is: ‘Is mijn relatie het waard om aan het herstel te beginnen?’

Want in de relatie blijven, is niet hetzelfde als gelukkig zijn. Dus kunnen we, en zo ja, hoe, het geschonden vertrouwen overbruggen en terug naar de oude situatie gaan? Het goede nieuws is – het kan. 

Wanneer jij voor jezelf wilt ontdekken wat jou in dit proces zou kunnen helpen, let dan op de volgende twee belangrijke stappen.

1. Acute fase (dealen met het trauma?)

Velen in mijn praktijk omschrijven deze ervaring (het geschade vertrouwen) als een van de meest pijnlijke momenten in hun leven. De gekwetste persoon kan soms letterlijk getraumatiseerd zijn.

Twee vragen die de gekwetste partij in deze fase het meest stelt zijn:

1. Hoe heb je dit kunnen doen, terwijl je zegt van mij te houden?
2. Hoe weet ik dat je dit nooit meer zal doen?

2. Begrijpen & betekenis

Het vertrouwen is geen aan- en uitknop, maar een proces. 

In de tweede fase van herstel is het doel niet meer om te overleven, maar om de relatie op vele vlakken te hervormen of zelfs te transformeren.

Deze twee stappen, betekenis geven aan wat er gebeurd is plus de pijn begrijpen, brengt niet alleen de eerste druppels van rust terug, maar nodigt een koppel ook uit om gesprekken met elkaar te voeren, die ze wellicht nog nooit hebben gehad. En via deze gesprekken kan de relatie beginnen te helen.

 

 

Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek (het intakegesprek), waarin jullie de situatie uitgebreid kunnen voorleggen, krijgen jullie een plan van aanpak dat jullie kan helpen jullie probleem op te lossen.

Als we na dit eerste gesprek samen het gevoel hebben dat we met elkaar kunnen werken, dan stel ik met jullie de vervolgstappen op.

Je kunt mij natuurlijk altijd bereiken als je graag meer wilt weten over relatietherapie of als je een afspraak wilt inplannen. Je kunt mij hiervoor telefonisch bereiken op telefoonnummer 06-44494507 of mij een berichtje sturen via het contactformulier hieronder.

Betreed relatietherapie

06-44494507 ma.-vr. van 9:00 tot 18:00

Anna heeft jarenlange ervaring met het geven van relatietherapie in bovengenoemde situaties. Haar theoretisch kader voor relatietherapie is geïnspireerd door Milton Erickson, Relatie-Evaluatie Begeleiding, emotionally focused therapy (EFT), Imagotherapie, systeemtherapie en strategische interventie. 

 

Hoe weet ik of mijn relatietherapeut kwaliteit biedt?

De stap om naar een relatietherapeut te gaan is groot. Deze gids zal je helpen om de juiste hulp te krijgen.

Download

PLAN EEN AFSPRAAK

Praktijk voor relatietherapie | Anna А. Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507 · [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.