Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn · Woudrichem NB · 06 - 444 94 507

SOLO COACHING

Telefoon, Skype & Live sessies

Praktijk voor relatietherapie | Anna А. Klijn · Woudrichem NB ·
06-44494507 

'Van dreigende scheiding naar herstel'
Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie redden? Download deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Download

– Ik hou van je, maar ben niet meer verliefd.
– Ik voel me niet meer tot je aangetrokken.
– We zijn om de verkeerde reden een relatie begonnen.
– Mijn affaire is niet de reden waarom onze relatie niet werkt.
– Ik weet niet of we ooit genoeg van elkaar hebben gehouden.

Klinkt bekend? Het is nooit te laat om je relatie te redden. Zelfs wanneer je partner heeft aangegeven dat het over is, is er nog hoop. Er is veel wat jij kunt doen om verandering te brengen in de situatie. Hier zijn een aantal suggesties.

Stop, neem een pauze en adem in…


Een dreigende scheiding of een break-up is een van de meest moeilijke en stressvolle momenten in het leven van een mens. Ik help jou met het opstellen van een plan om je relatie te redden en zorg ervoor dat je je direct beter voelt.

Solo coaching is iets voor jou, indien:
 
– Er zijn turbulente momenten in je relatie zijn en je ernaar verlangt om dichter bij elkaar te komen.
– Jullie op de rand van een scheiding of een break-up staan, of wanneer de scheidingsprocedure zelfs al gestart is.
– Jij en je partner emotioneel uit elkaar zijn gegroeid.
– Jullie nu apart wonen en niet veel contact met elkaar hebben.
– Het vertrouwen in de relatie is beschaamd door overspel of een emotionele affaire.
– Jullie veel ruzie over seks, geld, kinderen, taakverdeling, religie etc maken.

 

Welke stappen kunnen je  helpen?

Hier zijn er een paar suggesties:

Stap 1: Stop met je partner te willen overhalen om aan de relatie te werken

 

Dit is een natuurlijke reactie: je wilt je man of vrouw overhalen om te stoppen met pessimistisch denken en je wilt dat hij/zij zich toewijdt aan het proces van herstel. Maar je bent hoogstwaarschijnlijk goed bekend met deze relatiedynamieken: hoe meer één persoon ‘overhaalt’, hoe meer de ander ‘een stap achteruit zet’. Hoe meer we onze partner ervan proberen te overtuigen dat de relatie het waard is om voor te vechten, hoe groter de kans is dat onze man of vrouw juist een stap achteruit zet. Daarom is het eerste wat je kan helpen: stoppen met overtuigen, smeken, preken geven, bloemen sturen, liefdesverklaringen in brieven schrijven, stalken via sociaal media, etc. Door deze acties uit te voeren, duw je je partner juist weg!

Stap 2: Eén persoon kan alles veranderen

 

Wij willen allemaal een gelijkwaardige relatie. Een relatie waarin beide partners evenveel in investeren. Daarom kunnen we ervan overtuigd zijn dat er alleen veranderingen  komen wanneer beide partners zich aan het proces toewijden en samen tegelijkertijd aan de relatie werken. Dat kan door samen een onderwerp uit te pluizen, door samen boeken te lezen, of samen in therapie te gaan.

Hier zit een kern van waarheid in. Wanneer een persoon in een relatie altijd beleefd is en de ander is dat niet, dan zal de relatie op de lange termijn niet werken. Maar we vergeten hoeveel invloed we dagelijks met kleine patronen  op elkaar hebben. Met één woord kunnen we een persoon geïrriteerd, boos of gekwetst maken. Maar ook kunnen we met maar één woord iemand opvrolijken, hoop geven of laten ontspannen. Ja, het is mogelijk om alleen aan de relatie te werken (tijdelijk!), jij kunt de dynamieken tussen jou en je partner volledig veranderen. En dat is wat jou op dit moment te doen staat: leer welke patronen in jou productief voor de relatie zijn.

Stap 3: Je kunt stappen ondernemen, die de kans op verzoening vergroten

 

Acties die ons bij de gewenste doelen en resultaten brengen, zijn niet noodzakelijk lastig. Maar je moet weten welke bewegingen effectief zijn en welke niet. Tijdens het werken met cliënten maak ik altijd een plan zodat een persoon exact weet wat hij kan doen of zeggen om een situatie te stabiliseren. Het is niet nodig om je partner te vragen om samen met jou naar een therapeut te gaan. Door je eigen patronen te veranderen, leer je hoe je je relatie kunt herstellen en hoe je je relatie weer in gezondheid kunt brengen. En dit kan allemaal zonder participatie van je man of vrouw.

Stap 4: Verlies geen kostbare tijd

Bel 06-44494507 en plan een consult van 1 uur met Anna А. Klijn

Een van de diensten die ik bied, is om er voor mensen te zijn die een relatiecrisis beleven. Ik coach hen door deze moeilijke tijd heen. Wanneer je besluit dat je een-op-een tijd via telefoon, Skype of live nodig hebt, neem dan contact met mij op via [email protected]. Je kunt me ook bellen op 06-44494507.


Van dreigende scheiding naar herstel


Heeft je partner een scheiding ter sprake gebracht? 

Overweegt je partner een scheiding, maar wil jij de relatie redden? Download deze gratis podcast en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Download

CONTACT

Praktijk voor relatietherapie | Anna А. Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507 · [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.