Praktijk voor relatietherapie | Anna А. Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507

ANNA А. KLIJN

Diensten Winkel Blog Over Contact BOEK EEN SESSIE Inloggen

Waarom vrouwen die van hun man houden hem toch verlaten

Waarom vrouwen, die van hun man houden, hem toch verlaten? Waarom gaan ze uit elkaar? Zelfs wanneer ze nog liefde voelen, kinderen hebben, en een stabiel leven hebben opgebouwd? En wat kunnen we van de vrouwen, die nog van hun man houden, maar hem verlaten, opsteken? En wat kunnen mannen van hun partners leren?

Wat beweegt haar om een stap te zetten die om zo veel emoties, energie en middelen vraagt? Waarom maakt ze een keuze die ook voor haar zo pijnlijk is, laat staan voor haar gezin?
 

Niet omdat haar partner slecht is

mijn man wil scheiden
Meestaal zijn dat integere, hardwerkende mannen. Echtgenoten die goed voor hun kinderen zijn. Ze zijn aardig, lief en zorgzaam. Maar ze missen kennelijk iets. Wat ontbreekt er voor haar? En waarom is zijn inzet, door goed voor zijn gezin en haar te zorgen, is voor haar niet genoeg?

We verlaten de relatie voor veel redenen. Maar er is een onderwerp die mannen in mijn praktijk vaak over het hoofd zien of slecht beheersen.

Namelijk: ze zien eigen kwaliteit voornamelijk via het prisma van prestaties. En letten minder op de emotionele connectie die zijn partner nodig heeft. Waardoor zij zich vaak alleen en eenzaam voelt.

Hij focust op de daden die aan de praktische en de logistieke delen van het leven bijdragen. Boodschappen doen, met de kinderen spelen, schoonmoeder van het vliegveld halen, ontbijt klaarmaken, administratie bijhouden. Terwijl zij de aandacht van zijn hart voor haar hart wil voelen. Zij wil voelen dat hij haar emoties herkent en daarop inspeelt. Zij wil dat haar gevoel gekoesterd wordt.

Als zij zegt: ”Je luister niet naar mij.”
En hij beantwoordt met: ”Ik luister wel, maar waarom moet je altijd zo boos zijn?”

Op dat moment is hij noch met haar, noch met haar hart verbonden. Hij zoekt naar antwoorden vanuit logica en beredenering. Terwijl zij wil dat hij stopt, zijn ideeën en gedachten loslaat, en nu naar haar ziel kijkt. En een gesprek aangaat met haar gevoel. Om haar te kunnen voelen moet hij eerst zijn eigen hart voelen. Alleen wanneer hij van ‘van A naar B’ afstand doet, en op de emoties focust, kan hij connectie met haar maken.


Kan je het hart van je vrouw voelen?


Als jij met je vrouw in de mooie omgeving aan het wandelen bent, kan je voelen wat haar hart op dat moment voelt? Kan je voelen dat ze meer van je nodig heeft dan alleen het kompas, die haar naar een bestemming brengt? Wanneer jullie allebei voor de kinderen zorgen, kan jij voelen wat zij op dat moment van jou nodig heeft? Kan je zien dat of wanneer ze je aandacht wil? Of wanneer jullie tv zitten te kijken, kan jij voelen waar zij naar verlangt? Van jou, niet van de film.

Voor mannen, die opgevoed zijn om sterke doelgerichte focus te hebben, kan de connectie met het hart van een ander leggen – geen makkelijke opdracht zijn.

Als jij denkt dat jij haar hart wel voelt, let op wat haar lichaam aan jou vertelt. Kan je zien wat er in haar omgaat? Kan je dieper dan een voorbijganger kijken? Ben je in staat om je onverdeelde aandacht aan haar te geven? Of is de motor van je ideeën continu naar een volgend doel in beweging? Kan je haar aanraken en haar ziel voelen? Kan je haar aanraken en voelen wat jouw hand met haar doet? Wat zie je? Herken je haar signalen? Kan je voelen waar zij met haar hart heen wil?


Geef het een kans


Lastig? Geef het een kans. Oefen iedere dag. Maar paar minuten. Alles wat nodig is: om te stoppen in het hier en nu, je adem te voelen, elkaar te voelen, aandacht aan elkaar te geven. En na paar minuten kan je weer verder met je dagelijkse werkzaamheden. Een paar minuten per dag voor één van de meest belangrijke mensen in je leven. Heb je dat ervoor over? Emotie is verslavend: hoe meer jij dit gaat doen, hoe dieper jij elkaar gaat voelen, hoe meer je zou willen geven/krijgen.

Wat ook niet onbelangrijk is: connectie maken is een vaardigheid – dit kunnen we leren. Maar niet ieder persoon heeft (als kind) de kans gehad om zich deze kennis eigen te maken. Help daarom elkaar om beter te begrijpen wat ieder van jullie nodig heeft.

P.S. Dit type interactie geldt uiteraard voor beide partners.

 
Relatietherapie in de regio Gorinchem

Contact


Praktijk voor relatietherapie | Anna A. Klijn · Woudrichem NB · 06-44494507


RELATIETHERAPIE 

Komen jullie er zelf samen niet uit & zoeken jullie een therapeut die bij jullie past? Relatietherapie biedt oplossingen bij diverse relatieproblemen.

LEES VERDER

RELATIE-EVALUATIE BEGELEIDING

Ontdek deze nieuwe wetenschappelijke benadering, die speciaal ontwikkeld is voor stellen bij wie een van de partners overweegt te scheiden en de ander wil vechten voor de relatie.

LEES VERDER
Close

50% Compleet

OVERWEEGT JE PARTNER EEN SCHEIDING?

Gratis online module

Schrijf je in en leer direct eenvoudige stappen die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kunnen geven