Praktijk voor relatietherapie | Anna Asmus Klijn ┬Ě 06 - 444 94 507

AAK

Diensten Prijzen Winkel Blog Contact Over BOEK EEN SESSIE Inloggen

Wat kun je verwachten van je relatietherapeut: 7 mythes over therapie

Therapie kan een onbekend woord zijn. Overweeg jij, je partner of jullie samen om in therapie te gaan, maar heb je geen idee wat je van goede therapie kunt verwachten? Of erger nog, maak je je zorgen over eventuele therapie? 

Er is lef voor nodig om naar een therapeut te gaan, de stap is vaak groot. Zeker wanneer je niet goed weet waar je op moet letten bij een therapeut is het eng om deze in te schakelen. 

Ik selecteerde voor jou zeven mythes en veeg deze van tafel. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om een goede therapeut te kiezen en in te schatten wat de kwaliteit van je therapeut is.

 


Hoe weet ik of mijn relatietherapeut kwaliteit biedt? Deze gratis gids zal je helpen om de juiste hulp te krijgen. Download hier >>


 

Mythe 1: Er moet een schuldige worden gevonden. 

Een goede relatietherapeut zegt niet: “Vrouw, het is allemaal jouw schuld, want je klaagt teveel.” Ook zal deze therapeut niet de schuld bij de man leggen: “Je had wat meer aandacht aan je vrouw moeten geven.” In goede relatietherapie leer je in te zien wat de rol van beide partners in de ontstane situatie is. Pas als er begrip is, kan er weer naar een oplossing gewerkt worden.

Mythe 2: Relatietherapie is bedoeld om de opgekropte frustraties en emoties in de sessie te uiten.

Een relatietherapeut leert jou welke kwetsbare en zachte emoties er zitten onder je frustratie, boosheid etc. Tijdens relatietherapie mag je natuurlijk best emoties ventileren, maar het draait er vooral om om jou te laten inzien wat je behoeftes zijn.

Mythe 3: Relatietherapie is bedoeld om aan een persoon te laten zien hoe ze moeten veranderen.

Stel, je partner wil dat je vaker zin in seks hebt en jij wilt zelf juist dat je partner spraakzamer wordt. Hou er rekening mee dat relatietherapie niet bedoeld is om een ander te veranderen. Goede therapie helpt jou het effect van jouw acties op de ander te begrijpen. Zo kun je de scherpe kantjes van jouw karakter verzachten.

Mythe 4: In relatietherapie wordt je verteld hoe je je leven moet leiden.

Een therapeut is objectief, die zal je dus nooit iets opleggen. Hoe je moet zijn als persoon, hoe je je kleedt, hoe laat je naar bed gaat; een goede relatietherapeut zal zich hier niet mee bemoeien. Een therapeut zoekt samen met jou een oplossing die bij jouw persoonlijkheid past.

Mythe 5: Dat je therapie nodig hebt, betekent dat je gaat scheiden.

Veel mensen denken dat relatietherapie het begin van het einde is. Natuurlijk, koppels die in therapie gaan hebben meer kans op een scheiding dan koppels die dat niet doen. Of, is dat wel zo? Mensen die naar een cardioloog gaan, hebben meer kans op hartproblemen. Maar... ze hebben niet meer kans op hartproblemen niet omdat ze naar een cardioloog zijn gegaan, maar om andere redenen. Zie je wat ik bedoel? Je gaat niet scheiden omdat je in therapie gaat, maar omdat je relatie tegen een scheiding aan hikte. Nu werken jullie eraan.

Mythe 6: Relatietherapie is een plek die alleen focust op de emoties en alleen op de behoeften van een vrouw.

Een goede relatietherapeut kan de man niet buiten spel zetten. Het gaat namelijk niet alleen om emoties, het is ook belangrijk om problemen op te lossen en doelen te bereiken. Daarom is een goede relatietherapeut gericht op beide partners. Zij voelen zich allebei begrepen en geëerd in hun behoeften.

Mythe 7: Als ik een keer in therapie ga dan ben ik voor de rest van mijn leven afhankelijk van een therapeut/hulpverlener.

Je krijgt van je relatietherapeut handvatten om in dit soort situaties jezelf te redden. Door de dingen die je tijdens relatietherapie leert, word je in dit soort situaties psycholoog van jezelf! Een goede therapeut geeft je geen vis, maar die leert je juist hoe je hem kunt vangen.  

 

Relatietherapeut Anna Klijn, Woudrichem N-B

 


Hoe weet ik of mijn relatietherapeut kwaliteit biedt? Deze gratis gids zal je helpen om de juiste hulp te krijgen. Download hier >>


 

Contact


Praktijk voor relatietherapie
Anna đÉsmus Klijn


Om een vraag te stellen, een afspraak in te plannen of om gebruik te maken van een gratis ori├źnterend telefonisch gesprek van 20 minuten, kun je bellen naar 06 - 444 94 507.

Wil je liever het formulier invullen? Graag verneem ik van je welke van de volgende opties je voorkeur heeft: het plannen van een sessie, of het aanvragen van een gratis ori├źnterend telefonisch gesprek. Bij voorbaat dank.


RELATIETHERAPIE 

Lopen jullie vast in jullie relatie? Met slechts 4-8 (online) sessies kunnen jullie al aanzienlijke en blijvende verbeteringen in jullie relatie ervaren.

LEES VERDER

RELATIE-EVALUATIE BEGELEIDING

Ontdek deze succesvolle evidence-based aanpak bij ernstige relatietwijfels.

LEES VERDER
Close

50% Compleet

OVERWEEGT JE PARTNER EEN SCHEIDING?

Gratis online module

Schrijf je in en leer direct eenvoudige stappen die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kunnen geven